תחת שביל החלב מוקף באלפי כוכבים, ניפגש ללילה אסטרונומי שלם שבו נעבור הדרכות, נלמד את כיפת השמיים ונצפה בגרמי שמיים עמוקים בטלסקופים ענקיים. הדובדבן שבקצפת – התצפית תחול בסופ"ש המטאורים!
מקום המפגש נמצא באיזור יחסית מבודד בנגב, רחוק מאורות העיר. ההגעה הינה עצמאית, ורצוי להגיע מוקדם יחסית בשעות אחר הצהריים, ולהתמקם בניחותא בזמן שהשמש יורדת לה לשקיעה מדברית והכוכבים מתחילים לצאת. אנחנו מצדנו, נמתין לכם שם עם מתחם טלסקופים מקצועיים גדולים.
קצת לאחר השקיעה, כשהכוכבים יתחילו לצאת החוצה, נעשה הדרכת לייזרים על כיפת השמיים. נבין איך הם בנויים, נלמד התמצאות בסיסית בשמיים, לזהות את קבוצות הכוכבים הגדולות ולמצוא את כוכב הצפון. לאחר מכן, נתמקד בשביל החלב. השביל הוא בעצם זרוע גדולה של הגלקסיה, עמוסה בחומר ובכוכבים והמראה שלה הוא מפעים.
לבסוף נגיע לחלק העיקרי של הספארי, שלשמו הגענו כל כך רחוק – תצפית הטלסקופים. בעזרת טלסקופים גדולים עם אופטיקה איכותית, נפתח חלון לחלל העמוק ונצפה בשלל אובייקטים מפעימים. בין היתר נראה את צדק וירחיו, שבתאי והטבעות, הירח, מערכות כוכבים כפולים, צבירי כוכבים פתוחים, ערפיליות מסוגים שונים, שאריות סופרנובה, וכמובן – גלקסיות רחוקות.
תאריך: לבחירתכם 8,9,10 באוגוסט 2024
שעות: 19:00-22:30
מיקום – איזור מכתש רמון או הערבה (נקבע סופית ביום התצפית)
גילאים – מבוגרים, נוער וילדים מעל גיל 5 בלבד
עלות – 235 ש"ח למשתתף.ת
התצפית מתבצעת באתר נגיש לרכב פרטי ואין צורך ברכב שטח 4X4
אנו דואגים לכל הצרכים מהצד האסטרונומי כך שאין צורך להביא ציוד מיוחד לשם הפעילות. ציוד מומלץ להביא מהבית:
הספארי מאפשר לנו הזדמנות יוצאת דופן לראות בעיניים גרמי שמיים עמוקים מרהיבים כמו ערפיליות וגלקסיות.
עם זאת יש לעשות הבחנה ולהבהיר כי אנו לא נראה את האובייקטים כצבעוניים וססגוניים כמו בתמונות המחשב, שכן אלה לרוב עיבודים שנעשים בעזרת חשיפות מצלמה ארוכות ותוכנות מיוחדות. העין רואה את האובייקטים כעמומים יותר, לפעמים אפורים, ולפעמים בעלי רמזים של צבעים.
עם זאת, החוויה של לראות אובייקטים בגדלים אסטרונומיים ובמרחקים של מיליוני שנות אור, הינה מפעימה ונדירה.
בכל עונה בשנה שמי הלילה נראים אחרת לגמרי. בקיץ (יולי – ספטמבר) ניתן לראות בעיקר את איזור שביל החלל, העמוס בצבירי כוכבים וערפיליות מסוגים שונים, ולידו גם גלקסיות מסוגים שונים.
בין היתר ניתן לראות את:
כל הזכויות שמורות ©️ המרכז האסטרונומי 2024