טבעת של אש - ליקוי 2023
תושבי יבשת אמריקה זכו לחזות לאחרונה באירוע מרהיב – ליקוי חמה טבעתי. התופעה הקוסמית המשגעת הזו הייתה ניתנת לצפייה בחלקים של ארצות הברית, מקסיקו, מרכז אמריקה ודרום אמריקה לפני יומיים ב-14 באוקטובר.
ליקוי חמה טבעתי מתרחש כאשר הירח עובר ישירות בין כדור הארץ לשמש, מה שיוצר צל על פני כדור הארץ וחוסם את רוב, אך לא את כל, אור השמש. זה יוצר אפקט מרהיב של "טבעת אש", מכיוון שהירח אינו מכסה לגמרי את השמש, ונותר טבעת בהירה סביב קצותיה.
ליקויי חמה טבעתיים מתרחשים רק כאשר הירח נמצא בנקודה המרוחקת ביותר שלו במסלול סביב כדור הארץ. מנקודת המבט שלנו, הוא אינו חוסם לחלוטין את אור השמש, מה שיוצר את טבעת האש המדהימה. בזמן שליקוי חמה מוחלט גורר יותר התרגשות מכיוון שניתן לראות את קורונת השמש (השכבה החיצונית שנראית כמו להבות), ליקוי חמה טבעתי הוא מראה נדיר הרבה יותר.
הנתיב של הליקוי שבו ניתן היה לראות את מלוא הטבעת, השתרע על פני אזור רחב. אזורים סמוכים עדיין חזו בליקוי חלקי. הליקוי החל באורגון בשעות הבוקר המוקדמות ועבר דרך מספר מדינות מערביות לפני שהגיע לטקסס בשעות הצהריים המוקדמות. לאחר מכן הוא היה ניתן לצפייה בחלקים של מרכז ודרום אמריקה.
הצופים הוזהרו להגן על עיניהם בעזרת משקפי ליקוי חמה מיוחדות ולא משקפי שמש רגילות, על מנת למנוע נזק בזמן הסתכלות על הליקוי. הסתכלות ישירה על הליקוי ללא הגנה מתאימה על העיניים יכולה לגרום לנזק חמור, מכיוון שקרני השמש המרוכזות יכולות לחדור דרך מסננים. דרכים בטוחות לצפות בליקוי כוללות שימוש במשקפי ליקוי מיוחדות או בתמונה מוקרנת בעקיפין.
כדור גולף מרחף בחלל?
האם מצאנו סוף סוף את כדור הגולף שנחבט רחוק מדי לשמיים בטורניר האחרון?
אטא קארינה
אטא קארינה מערכת כוכבים מעניינת מאוד שנמצאת בקבוצת הכוכבים קארינה – בחצי הכדור הדרומי, 7500 שנות אור מכדור הארץ.למה מערכת כוכבים? כיום מאמינים שבמערכת זו
מיזוג אדם ומכונה? ניורולינק בניסוי אנושי ראשון
יכול להיות שהסיכוי הגדול ביותר שלנו לבקר במאדים בימי חיינו יגיע דווקא מכיוון לא צפוי?
עולם המים
כשמסתכלים על מפת כדור הארץ, אפשר לראות בקלות שאת רוב שטחו מכסים ימים ואוקיינוסים. וזה באמת נכון- מים מכסים 70% מפני השטח של כדור הארץ.
עמודי אור יפנים, והקשר שלהם לזוהר הצפוני
לאחרונה נצפו תשעה עמודי אור זוהרים בשמי יפן, תופעה מרהיבה ונדירה שגרמה להתפעלות רבה. האם תהיתם פעם כיצד נוצרות תופעות טבע כאלה? התשובה לכך קשורה
גלקסית אנדרומדה
השכנה הקרובה – אנדרומדה גלקסיית אנדרומדה היא הגלקסיה הגדולה הקרובה ביותר אלינו – במרחק של רק 2.5 מיליון שנות אור (מהירות האור – 300,000 קילומטר