ניסוי שיגור מס' 2 לחללית סטארשיפ – הצלחה או כישלון?

אתמול (18 בנובמבר 2023), ספייס-אקס ביצעה שיגור בדיקה של חללית הסטארשיפ שלה, כלי רכב שתוכנן למשימות עתידיות לירח ומאדים. השיגור התקיים מאתר הבית של ספייס-אקס ליד בוקה צ'יקה, טקסס. מטרת המשימה הייתה לשלוח את חללית הסטארשיפ הבלתי מאוישת לחלל, קרוב ככל האפשר למסלול הקפה נמוך לפני החזרה לכדור הארץ עם נחיתה רכה ליד הוואי. השיגור, שתוכנן במקור ליום הקודם, נדחה בשל החלפה בדקה האחרונה של חומרה לבקרת טיסה.

חללית הסטארשיפ, חלק ממערכת טיל בעל שני שלבים, הגיעה לגובה של כ – 148 קילומטר מעל פני הקרקע. שלב מרכזי במשימה היה ההפרדה של שני השלבים של הטיל בגובה של כ-70 קילומטר. תמרון קריטי זה, שהטיל נכשל בביצועו בניסוי קודם, בוצע הפעם בהצלחה. השלב הראשון, מאיץ העל-כבד, נועד לצלול למפרץ מקסיקו, בעוד השלב המרכזי של הסטארשיפ ממשיך הלאה לחלל.

עם זאת, זמן קצר לאחר ההפרדה, מאיץ העל-כבד התפוצץ מעל מפרץ מקסיקו. בעקבות זאת, גם השלב המרכזי של חללית הסטארשיפ נכשל, בתוספת אובדן קשר עם בקרת המשימה. כשמונה דקות לתוך המשימה, נצפה פיצוץ, מה שמעיד על כשל הכלי בגובה של 148 קילומטר. רשות התעופה הפדרלית של ארה"ב אישרה כי התקרית הביאה לאובדן הכלי, אך למרבה המזל, לא דווח על פציעות או נזק לרכוש.

עם זאת, ההיסטוריה של ספייס אקס מראה שהחברה למודת "פיצוצים" מהסוג הזה, ומתרגשת מהם הרבה פחות מהציבור. מכשול זה עבור פרויקט הסטארשיפ של ספייס-אקס, חלק מתוכנית עם תקציב שנתי של כ-2 מיליארד דולר, משקף את תרבות החברה של ביצוע בדיקות וניסויים מהירים של אבות-טיפוס כדי להאיץ התקדמות בתכנון והנדסה. למרות שהמשימה לא עמדה בכל יעדיה, ספייס-אקס רואה בניסויים אלה הזדמנויות למידה לשיפור עיצובים עתידיים. עד כה האסטרטגיה הזו, די הוכיחה את עצמה כשהחברה הפכה לסוג של "מונופול שיגורים" והצליחה היכן שסוכנויות חלל מדינתיות עשירות בהרבה, נכשלו.

לקרוא ספר בחלל

אם ממש בא לכם להיות לבד, נגיד, כי אתם רוצים לקרוא ספר… המקום הכי בודד, והכי מרוחק מבני אדם שיש הוא ללא ספק החלל החיצון.

חייזרים ארציים: והפעם צפרדע שקופה

חייזרים ארציים התמונה יוצאת הדופן הזו היא לא משיעור אנטומיה… ככה אכן נראית הצפרדע, המוכרת בשם המאוד-קליט: Hyalinobatrachium yaku. הכינוי שלה הוא Glass Frog, הצפרדע עם

העתקת התודעה למחשב – חיי נצח?

בפוסט הקודם דיברנו על האפשרויות שפרויקט נוירולינק של אילון מאסק פותח, אבל הוא רק ההתחלה של אחת מהמשימות הכי מסובכות שאנחנו יכולים לחשוב עליהן; העלאת

תחנת החלל הבין-לאומית

שטה לה בגובה של 400 קילומטר מעל פני הים, תחנת החלל הבינ"ל היא מופת להישגיות אנושית ושיתוף פעולה. בואו ונלמד כמה דברים בסיסיים עליה!

השאירו פרטים וקבלו הודעה כשמתפרסמים תאריכים חדשים

שאלות? אנחנו כאן לכל צורך

ניתן גם להשאיר הודעה בטופס יצירת קשר: